Website powered by

Lunar Hub

Lunar Hub for Ad Astra. For this one I heavily referenced the subway system from my hometown, Mexico City. The subway system was established in the late 60's and it was never really modernized so it's design always felt like a time capsule when you stepped into it. James Grey really liked the ref material so he asked the team to incorporate it on the artwork. Fun bringing a piece of home to the big screen. Russell Story and Stephen Todd also tackled this task with me developing and fleshing out some other areas of the Moon hub. This project had a fantastic concept art team and we had a great time doing the visual development for this film.
.
Developed at the ILM Art Department
Ad Astra 2019 © 20th Century Fox

Lunar Hub sketch. Finnian MacManus was the one was responsible of designing the hub. Highly recommend checking his work out!

Lunar Hub sketch. Finnian MacManus was the one was responsible of designing the hub. Highly recommend checking his work out!

One of the ideas was having a mural replica that payed tribute to the first explorers of the Moon. The mural is a piece done by Robert McCall, titled "The Space Mural -- A Cosmic View". You can see it in the Smithsonian in Washington D.C.

One of the ideas was having a mural replica that payed tribute to the first explorers of the Moon. The mural is a piece done by Robert McCall, titled "The Space Mural -- A Cosmic View". You can see it in the Smithsonian in Washington D.C.

Hallway exploration. While this particular aesthetic wasn't used, the raw Lunar rock elements as part of the architecture was still used.

Hallway exploration. While this particular aesthetic wasn't used, the raw Lunar rock elements as part of the architecture was still used.

A quick sketch that had a more brutalist approach to the architecture. Curiously the director reacted to this one, something about it being spacious but a little oppressive at the same time.

A quick sketch that had a more brutalist approach to the architecture. Curiously the director reacted to this one, something about it being spacious but a little oppressive at the same time.